Hanna - Nittonhundranittio

det som är jag

Luftslottet som sprängdes

Publicerad 2009-11-28 22:59:04 i Allmänt,

Igår var det fest. Det var trevligt, men eftersom jag inte vet vem som läser här hör detaljerna som vanligt inte hit.
Sov som en gris inatt iaf och det var skönt. Längesen jag sov ut sådär ordentligt.

Käkade gröt till frulle runt 12 och sen såg vi Flickan som lekte med elden. När den var slut bokade biljetter till Luftslottet som sprängdes och Martin gjorde jättegod tacopaj. Den var bara lite stark, men det gjorde inget för jag fick godis efter.

Sedan var det alltså dags för bio. Jag var väldigt entusiastisk och förväntansfull och fick bita mig i handen flera gånger för att inte börja berätta allt som fattades från böckerna för Martin.

När filmen var slut var jag lyrisk. Nu är ska vi kolla på gårdagens Idol.

Eftermiddagsblogg

Publicerad 2009-11-27 16:46:27 i Allmänt,

Ja, jag vet att det inte var längesedan jag bloggade, men jag kom på lite mer saker jag vill föra fram.

Först och främst vill jag gratulera mamma och pappa som har 27-årig bröllopsdag idag! Dessutom fyller Omar 17 idag och i veckan har både farmor och mormor firat födelsedag, så jag har skickat en massa paket och vykort. Dock bara till släktingarna. Sorry Omar.. ehe..

Sitter och klipper min HD-vlogg nu. Det blir skitbra detta..

Ikväll blir det eventuellt fest. Om inte så har jag inget alls emot att sova lite extra.

Vill passa på att tipsa om Kristoffer Hedberg, som spelade på vår julavslutning förra året. Lyssnar nu och har riktigt trevligt här i min ensamhet.

Vet inte när vloggen blir klar, men håll utkik! Förhoppningsvis blir den klar idag, men jag litar inte ett ögonblick på att den här datorn ska fixa det. Den som lever får se helt enkelt!

Simning och pannkakor!

Publicerad 2009-11-27 15:09:38 i Allmänt,

Igår kväll var vi och simmade. Det var spännande. Jag hade inte hittat någon baddräkt som kostade under 500kr så jag gick med till simhallen på vinst och förlust. Det visade sig som tur var att dom hade badkläder för uthyrning och jag fick hyra en jättefin blå baddräkt. Allt var med andra ord frid och fröjd tills jag upptäckte att den inte längre hade någon stretch kvar i sig. Men men, för tio kronor fick det gå. Kände mig fin iaf.

När vi kom hem sen gjorde Martin hamburgare med fetaost i. Jättegott och väldigt mättande. Sen åt vi godis och kollade på två avsnitt av House.

Trots att vi sedan la oss tidigare än vanligt var jag helt sjukt trött när jag vaknade i morse. Fick tvinga mig upp ur sängen och peta i mig gröten som stod och glodde på mig på bänken.

När jag kom till BTH visade det sig att typ ingen jag känner igen var här, så jag satte bara igång med mitt och det har rullat på bra faktiskt. Bara pyttelite krångel, men inget jag inte kunnat hantera. Förutom när skolans högtalarsystem (typ för brandlarmet) började skicka ut gsm-störningar på hög volym i hela huset. Tydligen hade någon lagt sin mobiltelefon på fel ställe. Skitstörigt. Höll på säkert en halvtimme.

På lunchrasten gick jag hem och så skulle vi göra pannkakor. Det gick till såhär:



Nu sitter jag och grejar lite. Om jag är klar innan fem med det jag håller på med ska jag försöka fixa lite med HDvloggen.

Karlshamn dag fyra

Publicerad 2009-11-26 11:28:04 i Allmänt,

Här i Karlshamn händer det inte så mycket som i Stockholm. Hallå eller. Who knew?
Detta innebär alltså att jag inte bloggar lika mycket och det blir även färre videobloggar tyvärr.
Men jag jobbar på den jag håller på med som är i HD.

På praktiken sitter jag och klipper ihop en gala till förmån för barn i Krylova i Ryssland. Vet inte när den är ifrån, men kanske ett par år sedan. Har fått lära mig att använda Multi-cam-funktionen i Premiere och det är jätteroligt faktiskt. Går fort och känns som att sitta och bildmixa live, fast man kan ångra sig. Praktiskt liksom.

Är grymt hungrig, men det är lunch om 40 minuter. Undrar om man får gå tidigare om man inte har haft någon förmiddagsrast.. Jag vågar nog inte fråga.

I går på lunchen gick vi hem och såg senaste Dexter-avsnittet. Jag säger bara: HERREJÄVLAR VAD SPÄNNANDE. Vi satt som på nålar hela tiden och i slutet skrek vi bara rakt ut för att det var så flippat. På kvällen såg vi det igen.
Vi hade också besök av några vänner till Martin, med en liiiten bebis. Eller ja, sju månader gammal tror jag. Skitsöt. Han skrattade om man skakade på huvudet och när vi kollade på den här videon:



För övrigt sjukt bra auto-tune-remix. Haha..

Nu hoppas jag att Premiere har renderat klart det den håller på med så att jag kan fortsätta lite till innan jag går på lunch.

Fred.

Carmina Burana

Publicerad 2009-11-23 18:38:22 i Allmänt,



Lite försenad, but still.

Jag vill redan nu flagga för att nästa vlogg antagligen blir i fullHD, eftersom jag har fått låna hem finkameran från BTH* där jag gör min praktik de två kommande veckorna.

Det är trevligt att bo hos Martin, han har riktig duschkabin, bäddsoffa och man får riktig gröt till frukost och tvättiden är bokad när man kommer. Jag har bott jättefint i Stockholm också, men jag har noterat att lägenhetsplaneringen i Karlshamn håller lite högre standard än den i huvudstaden. Baserat på min egen statistik.

Jag är sugen på pannakakor eller köttfärssås och spagetti, men har en bit pizza kvar sen lunch att äta. Vi får se hur det blir helt enkelt. Senare ikväll vankas det film och filmande antar jag.

*Blekinge Tekniska Högskola

Tröttheten är överväldigande

Publicerad 2009-11-22 01:54:59 i Allmänt,

Det har varit tre besvärliga, men roliga dygn. Första dagen höll vi på från tio på morgonen till elva på kvällen ungefär, andra dagen mellan åtta och åtta och idag fick jag sovmorgon för att jag skulle överleva två föreställningar. Från ett till tio ungefär blev det idag. Det var mest lagom så.

Jag körde alltså följe under föreställningen. När det inte var följe gjorde jag en massa annat. Torkade dansmattor, riggade cirkusgrejor i taket, torkade lite mer dansmattor, höll koll på Love och hans saker och tankar och så vidare, och så vidare.

Jättekul har jag haft iaf och båda föreställningarna blev jättebra! Jag är stolt över min insats och känner mig på det hela taget nöjd.

Började klippa ihop en film, men jag är så trött nu i hela kroppen, och trots att jag helst skulle hälsa på Viktor en snabbis i morgon innan jag åker tror jag att det kommer bli precis som vanligt när jag inte har någon bestämd tid för när jag ska gå upp; att jag bara kommer sova hela dagen och sedan stressa till tåget.

Men, men... Lång tågresa i morgon så jag kommer nog ha filmen klar till i morgon kväll. Eventuellt. Kanske.

Längtar hem ganska mycket och saknar skolan, men det ska bli kul att komma till Karlshamn!

Ömma fötter och otrevlig Stadium-personal

Publicerad 2009-11-18 21:55:51 i Allmänt,

Förut idag var jag på NK för att köpa en grej åt en kompis. Jag har bara varit inne där förut, men bara i foajén, och nu skulle jag hitta ett visst märke på kosmetikavdelningen. Hjälp säger jag bara.. Det är inte klokt var många olika märken det finns. Och att jag kände igen så många som jag faktiskt gjorde. Fick be om hjälp efter en stunds förvirrat irrande (samma ord?) och då visade det sig att jag var i helt fel del av butiken.
Hittade till slut det jag skulle ha och kunde gå därifrån. Skönt.

Var också på Stadium och letade efter en baddräkt. Hittade en jättefin, men den fanns bara i strl. 34-36. Så frågade jag lite försiktigt om det fanns fler storlekar någon annan stans. Butiksbiträdet såg knappt ens upp från det hon höll på med och verkade snarast besvärad, men hon tog i alla fall baddräkten och försvann ut genom en dörr. En liten stund senare kom hon tillbaka och sa att den fanns i min storlek i Kista. Sedan minns jag inte hur dialogen gick, men jag kände mig idiotförklarad, hon stack till mig baddräkten igen och gick därifrån. Så jag fick snällt hänga tillbaks den hos sina likar och återgå till Folkoperan.

Fick sitta som andra-inspicient idag och säga "varning" och "nu" ibland. Jag missade några gånger, men Ola räddade som tur var. Alltså inspicient-Ola, inte Idol-Ola.

I morgon ska vi tydligen vara på plats på FO klockan 8 för att lasta det som ska till Botkyrka och sedan är det bara att sätta igång med riggningen inför Carmina Burana.

För att återknyta till rubriken så kan jag tala om att mina fötter är jättevarma och ömma och dom vill bara klä av sig och krypa ner mellan svala lakan, så det ska vi göra nu. Jag och fötterna.

God Natt!

Torktumlare gör mig nervös..

Publicerad 2009-11-18 14:12:51 i Allmänt,

Ja, det är faktiskt sant. Vi har aldrig haft torktumlare hemma och det har alltid känts som om mamma varit lite avigt inställd till fenomenet.
Anledningen till att jag skriver om detta just nu är att jag är på Folkoperan och tvättar min tvätt. "Vill du ha allt i torktumlaren, eller något i torkskåpet?"
Jag har verkligen ingen aning om vilket som ska vara vart och vilket som går sönder om jag lägger det på fel ställe. Alltså, jag vet hur man tvättar, men jag har aldrig fått lära mig att torka tvätten på något annat sätt än med tvättlina. Helst skulle tvätten hängas utomhus också, om vädret tillät förstås.

Det händer inte speciellt mycket här idag.. Har bakat en tårta eftersom det är min sista dag (Torsdag-lördag ska jag ju hjälpa till med Carmina Burana, så jag har fortfarande praktik, men inte just på Folkoperan). Den ska vi äta senare, men just nu är alla på Ledningsmöte och där är inga praktikanter välkomna, så jag sitter på kontoret och bloggar och facebookar istället. Kanske ska jag läsa lite i boken jag fick låna av LK innan jag åkte. Grottbjörnens folk. Gillar den faktiskt. Jag skriver "faktiskt" eftersom omslaget är urtrist.

Måste åka till NK efter praktiken idag och uträtta lite ärenden. Och sen typ till Lindex eller nåt och köpa en baddräkt, så att jag kan träna lite när jag är i Karlshamn. Hoppas jag hittar någon bra och billig. Vill helst ha en svart.

På cirkus i Alby Centrum

Publicerad 2009-11-18 02:08:20 i Allmänt,

Det är riktigt skönt att sova. Sömn är lätt underskattat. Idag sov jag ungefär till tolv. Sedan satt jag bara och kollade på när Viktor städade.

Sedan åkte jag till Alby med Love och gick till Cirkus Cirkör för att kolla dansmattor och så fick vi även se ett repnummer som ska vara med på Carmina Burana. Alltså en cirkusartist som snurrar i rep och sådär.




Nu har vi sett en helt sjuk film. Happiness heter den. Obehaglig som fan, men jag är grymt imponerad av skådespelarnas insatser. Seymour Hoffman är ju i och för sig sällan annat än fantastisk, men till och med barnen i den här filmen var duktiga.

Nu känns det som att mitt knattrande stör husfriden lite, så jag ska sova.

I morgon ska det bjudas på tårta på Folkoperan.

Kvällsfika och choklad

Publicerad 2009-11-16 23:06:21 i Allmänt,

Vi har varit och handlat jag och Viktor. Och så var vi på donken och käkade lite. McFeast Junior åt jag. Hm.. Inte jättegott, men mat iaf.

Köpte frysta kanelbullar som nu är i ugnen och choklad med havssalt, som jag blivit tipsad om. Hoppas den är god. Jag köpte Schweizernöt också. Bara för säkerhets skull.

Vi håller på att kolla på några fylleklipp som jag filmade utanför Le Bon Palais i lördags. hahaha... Det är nog inget för allmänheten direkt...

Körslaget och Finalfest!

Publicerad 2009-11-16 20:13:02 i Allmänt,

I lördags var jag först och åt lunch med syster och hennes kille. Det var roligt och ganska gott. Så gick vi runt lite på Söder och i Gamla stan och spanade efter kändisar. Såg David Batra faktiskt.

På eftermiddagen sen åkte jag till Frihamnen och kom precis i tid till genrepet, så jag satt i publiken och applåderade lite. Det kändes i luften att det var final och trots att det var långt kvar till programstart så var stämningen på topp!

Efter programet samlade jag konfetti. Här är en film om det:




När vi hade riggat ner kameror osv var det dags för finalfest.

Vi begav oss först hem för att byta om, och sedan drog vi vidare till Le Bon Palais. Det var jättemysigt där och mycket folk. Bygglovs-Matte var där och såklart Ola och Stefan från körslaget samt några ur de två finalkörerna.

Jag blev bjuden på en massa mjölkdrinkar och cider och när jag bad om vatten fick jag mer mjölkdrinkar och ibland cola. Men aldrig något vatten. Hm..

Kom iaf hem halv tolv.. Dagen efter.. Men JÄKLAR vad roligt jag hade! Dock var det svårt att hålla sig vaken på praktiken och när det började närma sig kväll och jag fortfarande inte hade fått tag i någonstans att sova började paniken krypa över mig. Mest  berodde det nog på sömnbristen, men även om man vet att det alltid löser sig på något sätt är det sjukt läskigt att inte veta vart man ska ta vägen riktigt. Det löste sig iaf, och nu har jag sovit som en gris hela dagen. Skulle gå och bli vaccinerad, men man han inte ens komma in på vårdcentralen innan man möttes av fjorton lappar med texten "VACCINET ÄR SLUT, VI FÅR INGET MER VACCIN DENNA VECKA 47!!!"

Skulle ta av mig mina ringar förut, och då sprack min favoritring som jag fick av Johan i somras. Började blöda och fick sjuta fram diskningen några timmar.

Håller på och renderar några klipp från Idol, och det är klart om ca 40 minuter, så nu ska jag diska lite till och så får det bli ett till inlägg senare!

Pling!

Bilder från Idol

Publicerad 2009-11-16 19:39:33 i Allmänt,

I fredags var jag ju på idol. Här kommer några bilder:



Jag i Greenroom. Jag har min nya jacka på mig för det var typ 14 grader inne i studion..



Jag och Andreas! Jag rodnar för när jag bad att få ta en bild sa han "ja visst, självklart!" men så kom det en massa små barn och dom fick gå före såklart, så jag stod bara där och väntade och typ kände mig obekväm.



Jag och Eddie, som åkte ut. Hm. Synd.



Suddig bild på Laila, för jag var stressad och så skrattar vi typ för att hon äter korv och vi höll på att krocka.

Okej.. Är ni beredda nu för här kommer THE SHIT!










ERIK!!! Han är ju helt grym och sjunger som en gud!

Idol!!

Publicerad 2009-11-14 00:26:10 i Allmänt,

Idag försov jag mig. Ytterst pinsamt. Vaknade i rätt tid först, men snoozade (förbannade jävla påfund) och vaknade igen först när Viktor precis skulle åka. Så jag gjorde mig iordning och sprang till tunnelbanan en timme senare.
Väl på plats på Kvarnholmen visade det sig att det fattades en passare, så jag fick rycka in. Det var kul att göra lite nytta och inte bara stå och titta på.

Nu är jag jättetrött och vill inte störa Viktor som ska upp halv åtta imorgon, så bilder och videoklipp kommer i morgon, men jag kan avslöja att:

JAG FICK TVÅ KRAMAR AV ERIK!!!! Så jävla mysigt!

Godnatt.

Sveriges bästa kundservice?

Publicerad 2009-11-13 00:19:24 i Allmänt,

Började dagen med ett möte i Hallunda. Det var spännande så tillvida att vi satt på en läktare och såg på när någon skolklass i ungefär min ålder spelade handboll. Samtidigt som de insatta i vår lilla grupp diskuterade hängpungter och brandvakter. Jag fattade inte så mycket, men jag får nog mer klarhet på torsdag när det ska riggas upp och så.

När  vi kom tillbaka till Folkoperan runt 15 började vi fixa med mina tågbiljetter. Sitter just och redigerar ett klipp om det. Förhoppningsvis är det klart innan det här inlägget så att det kan få vara med här.



Sitter nu och kollar på när Viktor städar och donar. Han har tvättat idag och sådära. Som en liten arbetsmyra nästan.

Fick sitta med i inspicientbåset under föreställningen idag, det var jättekul, för jag hörde nästan hela tiden vad de sjöng om nere på scenen och när jag inte gjorde det kunde jag bara titta i noterna för att hänga med. Det blev en helt annan upplevelse måste jag säga.



När jag hade suttit och väntat på SJs kundtjänst jättelänge tröstade jag mig själv med nästan 4 hekto godis. Men gott var det. Åtminstone tills jag började bli mätt.

Nu är det hög tid att gå och lägga sig. I morgon ska jag följa med Viktor till Idol.
Hoppas att jag vågar be Erik att få ta en bild med honom att lägga till min samling!


Opera och sen middag

Publicerad 2009-11-12 01:27:11 i Allmänt,

Idag vaknade jag runt 11 och blev direkt stressad eftersom jag skulle äta och göra mig iordning och en massa andra grejer som jag har glömt nu. Började klockan 13 iaf och kom i god tid, precis som det anstår en praktikant.

Det hände inte så mycket på eftermiddagen, mer än att vi blinkade igenom ljusriggen för att kontrollera att alla lampor fungerade. Men när klockan började närma sig 19 spred sig en mysig stämning i lokalerna, kanske med röken som skulle fylla upp scenrummet, men som hamnade både här och där. Jag fick se på när kören blev airbrushade i ansiktet med spetsmönster. Det var coolt.

Så till slut var det dags för föreställning. Jag har bara sett opera en gång förut och det var när esteterna på min förra skola gjorde det som (var det vår-?)konsert. Men eftersom det var på svenska så var det ganska lätt att förstå vad de sjöng och jag förstod faktiskt en del av handlingen själv, även om Love och Inspicient-Ola fick förklara rätt mycket över intercom.

När vi hade spelat färdigt var det dags att bege sig hemåt. Vi gick och handlade potatis och så åkte jag till Gärdet för att samåka hem med Viktor, eftersom det bara finns en nyckel till hans "crib" så att säga. Vi kom hem vid 23 ungefär och då började jag laga mat. Potatismos och biffar blev det. Egentligen var det till lunchlåda och så, men jag var så hungrig så jag åt lite direkt och det var jättegott!

Nu är jag trött och ska sova.
Längtar bara hem pyttelite.

Extravlogg!

Publicerad 2009-11-10 23:45:45 i Allmänt,



Man kan lätt tro att jag och Viktor är ett par när man ser de här vloggarna från Stockholm, men så är alltså inte fallet. Viktor är min låtsaspappa. Fast bara när jag är här. Han har inget med min mamma att göra what so ever!

Praktik och vloggar!

Publicerad 2009-11-10 23:29:22 i Allmänt,

Igår kväll ställde jag klockan på 06.30 för att jag skulle hinna göra matlåda och kanske eventuellt diska som jag lovat. Men när jag inte hade somnat vid 12-tiden ställde jag om klockan till sju och sedan snoozade jag 20 minuter.

Praktiken på Folkoperan började med att jag kom i tid. I god till till och med. Men Love var sjuk och Jimmy visste inte att jag skulle komma, så jag satt och väntade på dem till 9.20 ungefär. Så gick vi till Kjelle och köpte en massa CD- och DVD-skivor. På vägen tillbaka såg jag Per Morberg i en korsning. "Åh, kolla där är Per Morberg!" utbrast jag. Det var inte så populärt. Fast det gjorde inget.

På eftermiddagen fick jag sitta med på ett möte med han som ska regissera nästa uppsättning på Folkoperan, Silversjön. Det var jättespännande, intressant och roligt, men jag hade nog sovit dåligt, eller så var det dålig luft där inne, för jag höll verkligen på att somna.
Här är ett klipp om en pinsam grej som hände i anslutning till mötet:




Och här är ett till klipp bara för att jag är så produktiv!



I morgon ska jag vara med och köra föreställning på kvällen, så jag börjar klockan ett. Undrar om man ska ha matlåda med sig då? Hm..
Håller på med en till film, men den håller på att exportera sig, så den får ett eget inlägg senare!

Världens längsta måndag

Publicerad 2009-11-09 21:11:50 i Allmänt,

Viktor väckte mig en kvart innan vi skulle åka. Halv fyra alltså.. Då hade jag precis lyckats somna om, efter att jag vaknat klockan 23 och varit pigg som en räv.

Nyhetsmorgon gick fort idag, men jag orkar inte höra ett ord till om Berlinmuren och svininfluensavaccin. Man blir knäpp av att titta på nyhterna fem-sex gånger på morgonen.

Jag träffade den här mannen iaf. Det var coolt.



Osminkad och trött som bara den. Men vi åkte hem och sov till klockan 15. Halv fyra åkte vi till Sickla köpkvarter i Nacka och började leta efter jacka. Där kan man snacka om ångest alltså.. Fy fan.. Gick igenom alla affärer som var någorlunda i min prisklass (ungefär gratis) två gånger innan jag köpte en likadan Everestjacka som Viktor köpte. Fast min har rosa kanter och hans har blå. Bild kommer när jag vet att jag inte vill lämna tillbaka jackjävlen.

Här kommer iaf en liten film från vårt äventyr igår till Heron City!




Nu är jag jättetrött, så jag tänker lägga mig, trots att det är alldeles på tok för tidigt!
I morgon ska jag till Folkoperan!

Mitt äventyr på Körslaget

Publicerad 2009-11-09 20:54:01 i Allmänt,


Min favoritkör! Manskören från Lund.


Ja, bilden talar väl lite för sig själv kanske? Det är jag vid en kamera typ.


Ja.. Hm..



Ja visst. Jag och Ola. Jag är väl inget stort fan eller så, men söt är han bannemig!

Det var väldigt skön stämning hela kvällen där i studion. Kommer inte på något mer att skriva så jag slutar här.

Fredagsångest

Publicerad 2009-11-06 21:24:42 i Allmänt,

Jag avskyr när jag måste komma på rubriker till mina inlägg. Har aldrig gillat att sätta rubriker över huvud taget. Inte så populärt när man går Media..

Idag hade vi innebandy på idrotten. Första gången sedan jag gick på Dahlstiernska som jag haft lektion i en gympasal. Det var riktigt roligt och skönt att svettas riktigt ordentligt. Jag gjorde flera mål och vi i mitt lag var heeeelt grymma!

Hjälpte till i cafeterian på eftermiddagen och chillade gittet med Erika.
Kom hem lite efter fyra och gick och la mig för att vila lite. Somnade såklart och vaknde någon gång efter sju. Seeegt. Gick upp, lagade mat, tvättade och började packa.. Nu sitter jag och kollar på Idol. JÄKLAR vad Erik är grym! Hans version av The Show Must go on var helt otrolig.

Skulle behöva prata med Viktor och Love, men Viktor jobbar ju och Love också kanske. Kanske bäst att dra iväg några sms sen när det är paus i Idol.

Packningen ja.. Jag hatar verkligen att packa och får bara ångest.
Apropå ångest.. När jag gick med Erika till Kampenhof kom det fram någon brud och började snacka om barnkonventionen. Fan vad jag hatar sådant. Klart att jag tycker synd om alla barn och whatnot, men jag vill inte skriva mitt namn på nåt vykort och skicka till stadsministern utan att tänka igenom det.
LÅT MIG VARA NÄR JAG GÅR PÅ STAN FÖR FAN!

Saknar min familj sjukt mycket också. Hur ska jag klara mig utan dem i fyra veckor? Känner mig som världens minsta människa ibland..

Jennie! Om du läser det här, så kom ihåg att prata med Linnéa på måndag!!!

Kent, trasig kaffemaskin och mönstring

Publicerad 2009-11-05 17:34:34 i Allmänt,

Årets bästa investering. Lätt.
Sitter och lyssnar nu och det känns helt underbart. Blundar jag så kan jag se scenen framför mig och känna basen i bröstkorgen.
Har inte gjort något skolarbete idag. Känns värt.

Men jag har iaf gjort rent skolans kaffemaskin. Den sprutade varm o'boy på allt och alla i närheten och när vi öppnade den rann det o'boy överallt där inne. Som en liten sjö typ. Eller flera små sjöar.
Det var en liten slang som hade lossnat, så jag satte tillbaks den och sen var det bara att börja torka.
Fint blev det iaf och jag fick en kopp choklad som tack.
Sen hjälpte jag Erika i kafeterian, i morgon ska vi öka försäljningen ytterligare genom en del justeringar.

Åkte hem strax efter tre och hann med min buss så jag kom hem innan det blev mörkt.

Håller på och tvättar nu så att jag har rena kläder att ha med till praktiken. På lördag bär det av mot Stockholm igen. Ska bli riktigt roligt!

Funderar på att mönstra också förresten. Behöver ju något att göra sen efter studenten. Om jag inte ska åka till Kenya vill säga. Hm.. Vi får se. Det är ju fortfarande lååång tid kvar.
Nu ska jag koka lite pasta och sen blir det chokladpudding till efterrätt.

Jag når fortfarande ner till tårna!

STOPPA PRESSARNA!

Publicerad 2009-11-04 21:31:54 i Allmänt,

JAG NÅR MINA TÅR!!!

För den som inte vet så har vi satt upp mål i idrotten som vi ska nå innan den här terminen är slut. Mitt mål var att nå mina tår när jag böjer mig framåt med benen raka. Hade 20-30 centimeter kvar när jag började, och idag har det alltså hänt. Jag når hela vägen ner.

Det är helt otroligt. Jag är så glad att jag tänker äta all chokladpudding själv.

Ny film om JB Uddevalla

Publicerad 2009-11-04 17:58:07 i Allmänt,



Idag kom jag till skolan kvart över tolv ungefär. Åt god lunch(frukost) och sen skulle jag och Filip greja lite i studion, vi kom dock inte så långt för han skulle till gymmet med Omar.
Jag satte mig och redigerade materialet från igår i stället och klockan 4 var jag klar. Då fanns dock ingen att visa den för eftersom alla lärarna hade möte och alla elever hade gått hem (utom tre som typ hängde kvar, jag vet inte).

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket för att jag ska bli tvungen att ge mig ut i kylan igen. Yoga ikväll alltså. Ska bli kul och så, men jag tvivlar på att jag någonsin kommer nå ner till mina egna tår.

Dagens

Publicerad 2009-11-03 23:10:52 i Allmänt,

Dagens kommentar levererades av Omar:
"Fan va äckligt ändå att du har bröst, Hanna."


Dagens bild.

Tisdagsäventyr

Publicerad 2009-11-03 21:05:41 i Allmänt,

Först och främst vill jag be om ursäkt till alla som har fått stå ut med mitt pissiga humör idag (vet inte om någon som borde ta åt sig läser här, men nu är det gjort iaf). Jag skyller på min dåliga självdiciplin som gör att jag snoozar för många gånger. Seriöst, vad är det för fel på mig?

Kom i tid med frukost i magen, men blev sur så snart jag kom till skolan och fick en uppgift om lag och etik. Jag gnällde lite och sedan fick jag en annan uppgift, eftersom jag redan har gjort allt det andra. Satt och kollade på Janne Josefsson och Robert Aschberg i några timmar.

När vi skulle äta upptäckte vi att maten var skitäcklig. Seriöst, det var det värsta hittils. Smakade citron och tvål ungefär. Så jag åt sallad och sedan skulle vi gå till pizzerian och titta på när dom andra åt pizza, men vi kom aldrig iväg. Bara satt där med jackorna på oss i en halvtimme eller något. Det var roligt.

Efter lunchen skulle vi göra iordning inför öppet hus som skulle vara på kvällen, så vi städade och plockade iordning i studion. Sedan lekte vi lite med chroman och skulle försöka redigera, men det var krångligt och vi hittade inga riktigt bra tutorials och så mitt i allt ringde mormor och sa att morfar ligger på sjukhus och om jag vill följa med och hälsa på så ska jag åka dit nu.

Morfar hade varit ute i sin snickarbod och grejat lite grej. Så skulle han dammsuga och satte av misstag på sågen istället för dammsugaren, vilket han inte märkte eftersom han hade hörselskydd på sig (värt när man knappt hör något?). Han tyckte bara dammsugaren lät skumt och upptäckte då att den inte var på. Så satte han igång den och skulle dammsuga vid sågen. Schwopp sa det så hade han satt handen mot klingan.
Han och mormor fick åka till vårdcentralen. Där blev de skickade till akuten på NÄL. Det var proffsigt, eftersom ortoped- och kirurgakuten är i Uddevalla, så det var bara för dem att åka vidare sedan. I dag opererades han så och när vi kom dit hade han värsta gipset på underarmen och han var fortfarande bedövad från axeln och ner, så armen flög runt som en liten vante när han skulle gå. Jag fixade så han kunde höra radion utan att ge hela sjukhusområdet tinnitus och visade honom hur man manövrerade fjärrkontrollen till TVn.

Efter detta äventyr var det dags för öppet hus i skolan. Det var roligt, men inte alls så mycket folk som man räknat med. Jag gick runt och filmade lite här och där och så blev jag lite fotad i studion. Här kommer några utav bilderna.



Note to self: Titta inte rakt in i blixten.



Ska nog färga håret. Bara för att testa lite photoshopade jag en bild lite snabbt för att se hur det kan se ut. Fast bara nästan.



MINDFUCK ELLER?!?!

Nu ska jag hitta något att äta, trots att det egentligen är för sent på kvällen. I morgon kommer det bli skitsvårt att komma upp i tid eftersom jag inte har någon lektion egentligen på förmiddagen, men tänkte ändå åka in till skolan och redigera det jag filmat idag. Jaja. Går det så går det.

Seth Rogen, köttfärsröra och måncharter

Publicerad 2009-11-02 18:53:12 i Allmänt,

Igår var det söndag. För den som missade det blev det också ny månad.
Med söndag kommer söndagsångesten, precis som vanligt (utom förra veckan, då det var lov) och det var dags att åka tillbaka till Uddevalla. Jag städade upp efter mig på storebrors rum som jag har ockuperat senaste veckan eftersom jag får ångest av att gå in i slagfältet som ska föreställa mitt rum och så åkte jag och mamma iväg.

Skulle göra några mackor senare på kvällen och strödde glatt på den rivna osten som låg i kylen. Men den mådde inte så bra längre, så jag fick kassera en av smörgåsarna.

Tänkte se på Filip och Fredrik på tv, men då var det bara myrornas krig överallt. Efter att ha installerat om televisionsapparaten, som av någon anledning hade holländska som menyspråk, ungefär tre gånger upptäckte jag att sladden inte satt i. Jag hade naturligtvis kollat det redan, men inte upptäckt att det var så många skarvar på den. Missade det mesta av programet iaf, men så upptäckte jag att Knocked Up skulle gå på trean, så jag började kolla på den istället.

Jag kan verkligen inte fatta att jag inte har sett den förut. Jag älskar verkligen Seth Rogens filmer och alla han är med i. Pineapple Express till exempel är nog en av de roligaste filmerna jag vet.

I dag började dagen som vanligt med att jag snoozade fyra gånger för mycket. Jag måste verkligen lägga av med den där skiten. Det är inte bra för min hälsa.. Anyways.. Hann med allt jag skulle och kom iväg till slut ändå.

När jag sen väl kom till skolan var jag på dåligt humör. Dels på grund av vädret och dels för att det satt några äckliga snorungar bredvid mig på bussen och luktade fuktig fimp. Uäk. Förlåt om någon tar illa vid sig, men det var skitäckligt.

I skolan sen gjorde vi i princip inget vettigt. Min kreativitetsnivå var i höjd med Flashback-vitsarna som Filip och Erik drog.




Detta har jag åstadkommit idag. Grymt nöjd.. Eller.. Nja..

Efter skolan hade jag den vanliga genomgången av mina problem med min egen privata livscoach och sedan lagade vi mat. Var för sig, fast samtidigt. Hon gjorde nån fiskgratäng med potatis till och jag gjorde köttfärsröra med pasta.
Det blev jättegott. Eller ja, jag åt ju bara mitt eget, men det var inte dåligt det.

Frågan som gnager just nu är vad jag ska se på tv klockan 20.00. Livet i Fagervik, Sveriges fulaste hem eller Vetenskapens värld om våld. Det blir nog Inredningsprogram, eftersom SVT har snyggaste Play-spelaren på nätet.

Nu känner jag att det håller på att skena iväg här, och dessuom skriver jag ut skolarbete åt en granne, så det får vara bra så.

Om

Min profilbild

Hanna

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela