Hanna - Nittonhundranittio

det som är jag

Stickning, stickning och mera stickning

Publicerad 2009-12-28 02:01:19 i Allmänt,

I går när vi såg på tv satt min syster bredvid mig i soffan och stickade. Hon gör en tröja med flätstickning. "Det där ser inte så svårt ut," tänkte jag och gick upp till garnskåpet. Efter lite rotande hittade jag en massa garn som vi inte vetat vad vi skulle ha till, så jag tog det, googlade fram ett pedagogiskt mönster och började sticka. Det visade sig vara skitenkelt och plötsligt var klockan halv två. På natten. Då blev det något fel, så jag lämnade stickningen och la mig att sova en stund.

Så idag åkte vi till mormor och morfar för att äta julmat. Det var jättegott och jag blev supermätt, även om jag bara åt hälften så mycket som på julafton då jag i princip fick rullas omkring i huset efter maten. I alla fall. När vi hade ätit och alla vuxna hade gått två gånger (haha, jag har förresten kommit på det.. Det är för att de äter sill - och det kan man tydligen inte blanda med det andra köttet - som de alltid måste gå två gånger och jag alltid måste sitta och vänta otåligt!) satte vi oss i soffan och jag repade upp allt jag stickat kvällen innan. Men innan vi åkte hem hade jag stickat lika långt och lite till faktiskt.

Jag ska försöka fixa lite bilder på det här underverket vid tillfälle, men tills dess får man nöja sig med den här bilden som min syster tog idag.



Vi var ute för att fota henne i snön så att hon kunde skicka bilder till Nya Zeeland där hon bodde ett tag för några år sedan. Katten heter Valborg. Hon den andra katten och Märta-Stina bor vanligtvis med syster och hennes kille, men de slaggar hos oss nu när han är i Norrland och hon är här (men snart i Norrland också).

Nu ska jag sova. I morgon ska jag och mamma åka och handla lite, kanske byta någon julklapp eller så. Vi får se. Har ju inte överdrivet mycket pengar att röra mig med och på onsdag ska jag åka till Jönköping och eftersom jag inte har något fritidskort längre blir det sviindyrt. Jag borde dock köpa ett nu innan det är för sent. Är ju inte så långt kvar tills jag är för gammal nu, men som sagt; jag har inte några sådana pengar för tillfället.

Lata dagar..

Publicerad 2009-12-26 20:28:38 i Allmänt,

Kom på att jag inte har skrivit något om själva julafton här än. Hade tänkt lägga in lite bilder och så från kvällen, men jag orkar inte det just nu. Har mest latat mig de här senaste dagarna och inte gjort alls mycket vettigt, men så blir det ibland.

Julaftonskvällen spenderades hos mina kusiner med hela familjen (utom lillebror som tydligen inte är så intresserad av sin familj). Vi åt sjukt mycket mat och sådär, som man gör på jul. Sedan delades det ut paket. Jag fick två sorters chai-te av storebror; dels pulver från Espresso House och dels chai-sirap som han gjort själv. Jättegott! Av mormor och morfar fick jag en pläd med trollsländor på. Jag trodde inte att min fobi för kryp även gällde siluetter, men tydligen gör den den. Jag fick panik och började gråta. Härligt. Stackars mormor visste inte vad det var för fel och alla skrattade åt mig. Pläden blev i alla fall snabbt nerpackad igen och där ska den stanna, as far as I'm concerned..
Av mamma och pappa fick jag en gigantisk resväska, så att jag inte behöver ha fem små väskor med mig varje gång jag ska vara borta mer än två veckor. Av storasyster fick jag en sten. Hon är så snäll.

När alla paket var öppnade spelade vi barn Rock Band i källaren. Lill-kusinen hade fått det nya till Xbox. Efter gröten sedan åkte vi hem.

Igår och idag har jag bara suttit i soffan och stickat och tittat på Dexter och Pride-DVDerna. Tre stycken halsdukstuber har det blivit. Jag vet inte vad jag ska göra med dem, så om någon vill köpa så säg till!

I morgon ska vi åka till mormor och morfar och äta lite mer julmat. I går åt  vi spagetti, jäklar vad gott det var.

På spåret-reaktioner

Publicerad 2009-12-25 21:03:00 i Allmänt,

Alltså.. Jag måste bara få ur mig det här. Såg precis På spåret med familjen (alla utom lillebror) och Björn Ranelid var med. Han är så himla obehaglig.. Självgod och sliskig.. Jag vet att inget i världen blir bättre av att jag skriver det här, men jag kände mig tvungen. Hans Rosling däremot. Han är ju helt underbar! Haha.. han borde vara med jämt. Och Kristian Luuk och Fredrik Lindström är också jättebra!

Nu ska vi se Stenhuggaren på svt.

Dagen före julafton

Publicerad 2009-12-24 00:04:21 i Allmänt,

Hoppas att jag hinner skriva färdigt detta innan det blir nytt dygn och alltså julafton, annars blir ju titeln lite missvisande. Jag har alltid så svårt att komma på titlar. Det spelar ingen roll var det är för typ av text jag skriver, titeln är alltid det sista jag gör och den blir sällan tillräckligt bra för att jag ska vara nöjd.

Idag när jag vaknade fick jag paket på sängen som kommit med posten. Det var 11 DVDer med material från Stockholm Pride i somras. Helt underbart var det att minnas tillbaka till den veckan och att se slutresultatet. Innan jag har ju bara sett mina egna bilder när jag filmade och några enstaka klipp då och då, men har aldrig fått någon helhetsbild så det var väldigt kul. För den som inte vet kan jag tala om att jag var volontär där och arbetade som storbildsfotograf i Pride Park. Det var mycket trevligare än samma tjänst på Dreamhack. Bara så att det inte finns några tvivel om den saken.

Annars idag har jag lagat mat och handlat lite, shit vad mycket folk det var på ICA apropå det. Läskigt. Sen var jag och storebror och hämtade gran också. Vi råkade nog ta en av grannens dock, men det var för att vi inte visste riktigt vart gränsen gick.. Ehe..
Mamma: "Oj, vilken fin gran, den kan aldrig ha stått på vår mark!"

Jaha, nu blev klockan tolv. God jul antar jag. Känner mig lustigt nog varken stressad eller ångestfylld. Det känns rätt mysigt bara. Att hela familjen är hemma och så.

När mamma hade kommit hem från jobber och vi hade ätit lite mat så bakade jag pepparkakor. Storasyster hade köpt Lilla-My-pepparkaksformar. Jättesöta. Annars gjorde jag mest kameler, lejon och dinosaurier typ. Det vanliga liksom.

Nu ska jag kolla lite mer Pride och sedan eventuellt sova. Man ska ju inte vara för pigg under julfrukosten, det blir inga bra bilder till familjealbumet då har jag hört. Det är bäst om man är lite halvvaken sådär.

En sak till. Hanna är kär och önskar sig egentligen bara en sak i julklapp.

Kyla, städning och vildakatter

Publicerad 2009-12-22 00:01:24 i Allmänt,

Idag blev jag väckt ungefär klockan 7. Jag och mamma skulle nämligen åka till min syster utanför Lidköping och flyttstäda huset som hon och hennes kille har hyrt sedan mars i år. Det var okristligt kallt ute (-19°C) och såklart fick min rygg rabies när vi bar ut städgrejer till bilen, så under hela resan kändes det som om det satt en kniv under ena skulderbladet. Mm.. Skönt.. När vi hade åkt typ jättelänge sa mamma att jag skulle förlja med in i någon random fabrik som låg mitt i ingenstans. "Mutter.." sa jag, men hon övertalade mig. Då fick jag se att det var en garn- och tygfabrik!! De gjorde i och för sig inte så mycket tyg och garn längre, men kuddstoppstillverkning fanns det fortfarande. Jag köpte tre olika tyger som jag ska sy fina saker av. En pyjamas, en tigerdräkt och en sommarklänning hade jag tänkt.

Vi kom fram till slut iaf, även om jag då var drygt 400kr fattigare. Och apropå pengar så sa den där bärgargubben fel till mig i fredags när jag körde fast med bilen. 1200kr skulle det kosta.. Inte 200 som han sa. Och jag tänkte inte på att se vad det stod på lappen. Fest eller..? Nej, inte riktigt. Och igen apropå pengar så köpte vi godis på vägen hem från syster och jag lyckades plocka lösgodis för exakt 74,50kr. Precis vad jag hade på mig. It's all 'bout the skills!

Hur som helst; när vi kom fram till systers hus så började jag städa ugnen så som jag sett på Rent Hus i tv4 att man ska göra, men det var minsann inte så lätt som det såg ut. Eller så gjorde jag fel, det är ju också en möjlighet. De har två katter, min syster och hennes kille, och så är det två bonuskatter där som inte är deras, men de är det ändå på något sätt. I alla fall skulle jag plocka upp en av dem, men hon var jätteskygg, så jag fick smyga mig på henne. Jag var dock inte berädd på att hon skulle bli helt vild, så nu har jag plåster överallt och det sved ganska bra när jag skulle göra rent diskbänken med citronsyra och bakpulver kan jag säga..

Så fort jag fick chansen gick jag iaf och la mig i min systers helt underbart sköna säng och vilade lite. Katterna var där också, så det var varmt och skönt. Dem fick vi ta med oss hem förresten, katterna alltså.. De fräser åt alla våra katter, så det är lite tryckt stämning bland djuren här. Men hunden är överlycklig. Hon tror att det är två nya lekkamrater som kommit för att underhålla henne. Eller så vill hon äta dem. Hm..

Jag är helt enormt trött nu så jag tänker gå och lägga mig. I morgon tänker jag ha jullov på riktigt. God natt.

Festbilder och lite så..

Publicerad 2009-12-20 19:16:16 i Allmänt,

I går var det alltså inflyttningsfest hos Sandra och hennes föräldrar. Den 9 februari i år brann deras hus ner till grunden. Nu har de fått ett nytt och det invidges med stort kalas.


Alex, Sandra och Jag på festen!


Det är ett superfint hus verkligen!


Alex och jag i världens mest bekväma soffa. Seriöst, jag ska ha en sådan när jag blir stor!

Ja, nu vart det ju inte så många blider på själva huset.. Det kanske kommer någon gång i framtiden.

Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa och myser. Det är grymt skönt att vara hemma och inte behöva tänka så mycket på någonting alls. Halv nio kommer storebror med tåget, så då ska jag hämta honom. Vi har inte träffast sen i oktober, så det ska bli kul. Förhoppningsvis ska vi köpa pizza också. Det var många som skrev om pizza idag på Facebook så jag blev sugen och det hade mamma tydligen varit länge, så det är mycket möjligt att vi äter det senare. Så att alla vet.

Jag var med farmor och handlade i eftermiddags, typ mat och sådär. Sen åkte vi till farfar på kyrkogården, fast farmor orkade inte följa med ut, så hon satt i bilen. Jag gick dit iaf och gjorde en snöängel och ett hjärta i snön. Det blev fint. Jag saknar min farfar väldigt mycket.

Har slagit in mina julklappar nu. Eller alltså de jag ska ge bort.. Jag luktar äckligt och borde duscha. Men vågar inte göra det nu, eftersom jag ska ut snart och mitt hår kommer att frysa sönder.

I morgon ska vi åka till min syster och hjälpa henne att flyttstäda och så. Tydligen ska vi åka kl 8. Woho.. Eller inte.. Men men, det ska göras så det är ingen ide att gnälla.

Åh, jag glömde nästan. Dagens bästa låt: Anton Kristiansson – Lilla London
Om någon känner igen melodin är det antagligen för att den kommer från Broder Daniels låt I'll be gone som var med i filmen Fucking Åmål.

Hårfärg och bilkatastrof

Publicerad 2009-12-18 19:57:16 i Allmänt,

Allt började bra. Eller ja.. Ganska bra i alla fall.

Igår var jag ledig, men åkte till skolan för att äta lunch och chilla gittet lite. Det var som vanligt inte så god mat, och jag vet inte varför jag åker dit bara för att äta när det är så, men nu är terminen slut så whatever. Åkte till Vänersborg vid tre och sen vidare mot hem. Blev hämtad vid bussen av lillebror. Och jäklar i en liten låda vad dåligt väglag det var! Man såg max tre meter framåt när man körde norrut, så helt plötsligt kom det bilar från andra hållet. Läskigt. Tur att han är grym på att köra bil då.

Kom hem och möttes av gladpappa och knäppglad hund. Gick direkt upp på badrummet och färgade skiten ur mitt hår. Det var hur skönt som helst att äntligen få det gjort. En enhetlig färg på håret alltså. Pew.

 

Jag gick och la mig tidigt för att komma upp i tid för att åka till skolan, via uddevallahemma där jag skulle byta om till julslipsen inför skolavslutningen. Och i tid kom jag upp. Åt min gröt, duschade och tog långkalsonger på. Redo för det värsta (att köra av vägen och bli fast mitt i kylan typ jättelänge). Men jag klarade mig hela vägen till Uddevalla utan problem, även om jag måste säga att det var riktigt dåligt röjt på många ställen både längs E45:an och 44:an. Men sen när jag kom fram och skulle parkera gick det åt helvete. Eller inte just då, men när jag skulle därifrån sen.. Jag hade lovat att hämta Erik och Filip också, så vad som hände var inte jättelyckat.

 

Det var alltså inte röjt här utanför där jag ställde bilen, så enda utvägen för mig var att backa ner mot garaget. "Har dom kunnat komma ut därifrån idag borde jag ju komma upp för backen utan större problem" tänkte jag. Men det ville inte bilen. Hon kanade in i stenmuren, som vänligt nog gav med sig istället för att buckla till bilen. Och där satt vi alltså fast. Inte i muren, utan i nedfarten till garaget eftersom den inte var sandad.

 

Jag gick ur bilen för att fråga vår granne som jag visste var hemma om han kunde hjälpa mig på något sätt. Han kom ut och mötte mig; "Har du backat ner där? Hur dum får man vara?" Jag blev helt stum och kände mig som världens minsta människa. "Den är får du inte upp utan traktor förstår du väl."
Jag hade ingen traktor.. Så jag ringde assistancekåren och efter att ha gått runt där och undvikit grannen (som var noggrann med att poängtera för alla som gick förbi att jag var dum nog att backa ner bilen i garagenedfarten och fastna där), i en halvtimmme innan det kom en jättesnäll bärgare och drog upp mig på ett litet kick. Då hade jag redan hunnit ringa min hyresvärd med gråten i halsen och berättat vad som hänt. Hon blev (och är fortfarande) jättearg på grannen och sa att jag skulle ge honom telefonen, men det vägrade jag.

 

Kom 45 minuter sent till skolan och mamma ska få en faktura på 200kr, men det gjorde inget för i skolan var alla snälla och ingen sa att jag var dum för att jag fastnat med bilen.

När vi slutat åkte jag och Erika till banken med en massa pengar som skulle sättas i säkerhet. Sen käkade vi lunch på stan eftersom jag inte vågade åka hem.

 

Till slut var jag i all fall tvungen, så jag parkerade på rätt ställe där det är platt och fint och sprang in och låste om mig. Vågade inte tända några lampor eftersom jag var rädd att få besök av typ polisen, eller åtminstone grannen. Men det kom ingen, så efter en stund började jag dekorera mina pepparkakshus. Jättefint blev det. Sen hittade jag lite pepparkaksdeg, så jag gjorde pepparkakor. Många pepparkaksord nu känner jag. Hade lagt upp bilder på husen, men de är hemliga än så länge, så tyvärr.

Efter var som kändes som en evighetslång väntan kom så hyresvärden hem till slut. Skööönt att inte vara ensam! Hon var arg som ett bi på grannen, men nu är hon glad. Eller så tänker hon inte på det för tillfället.

 

Nu kommer jag inte på något mer som har hänt, så jag ska fortsätta packa inför den obligatoriska flyttahemtillmammaochpappaöverjul-flytten.

Teenage cribs och pepparkaksdeg i massor

Publicerad 2009-12-13 00:14:34 i Allmänt,

Idag vaknade jag av att min hand hade somnat och det gjorde fruktansvärd ont. Eller det gjorde väl inte ont egentligen, men alla vet väl hur det känns när någon kroppsdel somnar och det var väldigt mycket obehagligare än vanligt. När hela jag hade vaknat somnade vi om och sedan när vi vaknade igen gick vi upp och åt frukost. Rostat bröd med marmelad och ost.

Efter frukost gick jag ut med Mira. Så här gick det till:




Jag vill passa på att tipsa om min youtubekanal. Det är där alla mina videobloggar hamnar först. Om just DU prenumererar, betygsätter och kommenterar mina klipp så kanske jag kan bli en "proffessional youtuber" när jag blir stor, så att jag inte behöver ha ett riktigt jobb. Bra va?

Jag har gjort tre olika sorters pepparkaksdeg idag, men inga pepparkakor. För den som inte vet kan jag meddela att pepparkaksdeg ska stå till sig i kylen ungefär ett dygn, så i morgon ska jag göra kakor och bygga hus och allt möjligt!

På eftermiddagen kom storasyster och hennes kille hit med ett flyttlass. Hon ska åka till Kenya i januari och han veckopendlar redan till Bengstfors, så de ska flytta ut ut huset utanför Lidköping och det mesta möblemanget handlar följaktligen här i källaren hemma hos mamma och pappa.
Till kvällsmat gjorde jag pizza. Den var god, men inte den godaste jag gjort.

Känner mig sur och PMSig, så jag har gömt mig i soffan i finrummet där jag inte behöver interagera med någon. Funderar på att stänga av msn också, men man vet aldrig, helt plötsligt kanske någon känner för att lysa upp min kväll och då kanske jag slutar gnälla.

Här är en liten film om min lillebror, den tog tre timmar att exportera, så se den med antakt!




Vi hade roligt när vi gjorde den och jag hoppas att fler tycker om den, för då kanske det blir långfilm av skiten!

Magont och sockerkick.

Publicerad 2009-12-11 09:19:48 i Allmänt,

Vaknade vid fyra i morse av att jag hade jätteont i magen. Det har inte gått över än, så jag är inte i skolan. Är det något jag inte klarar av är det att vara i skolan när magen inte är som den ska. Det kanske var en konstig formulering, men liksom att må illa och samtidigt koncentrera sig på annat än att inte kräkas är för mig väldigt ansträngande. Typ.

Här är ett litet klipp från igår, på begäran.



Nu ska jag kolla lite youtube och vila, sen se om mamma eller någon kan hämta mig eller om jag måste ligga här till kl 16.

Välgörenhetsdagen och gammal vlogg

Publicerad 2009-12-10 20:58:24 i Allmänt,

Innan jag börjar skriva om dagen som var vill jag bara framföra ett stort tack till Oddie, som har räddat min vardag. Har ätit gröt med salt och russin till fukost och tacopaj med sallad till kvällsmat varje dag denna veckan! Helt underbart vad smidigt allt går! TACK!

Idag var det alltså dags för välgörenhetsdag i skolan. Detta innebar att jag och tre till stod i fiket hela dagen och sålde kakor som vi bakade. Dessuom hade vi besök av Kristoffer Hedberg som spelade och sjöng.

För att summera var det en lyckad dag med mycket skratt och trevlig stämning. Här kommer några bilder:



Fr. Vänster: Jag, Jennie, Maliyneh och Tina



Den här stackars burken har jag tappat i golvet ett antal gånger, men idag drack jag upp den. Med tanke på hur länge vi har känt varandra var det med blandade känslor.

Efter skolan åkte jag till Torp och köpte ett skitsexigt hårddiskchassi med inbyggd FTP. Vågar inte packa upp den än dock..

Nu har jag bäddat ner mig under en filt med godis i bägare (!) och Six feet under på datorn. Det känns som fredag, men icke. Har fått en avi med posten idag. Fattar dock inte varför jag ska behöva ta mig till Skogslyckan för att få mitt paket. Som om jag har ärenden åt det hållet liksom.. Pfft!

Här kommer en försenad vlogg också. Enjoy!

Sömn, rutten frukt, bussresa och kakbaksonsdag

Publicerad 2009-12-09 22:56:17 i Allmänt,

Sömn, åh kära sömn. Jag gick och la mig strax efter 21 igår kväll för jag tänkte få mig ordentligt med sömn för en gångs skull. Haha.. Klockan 04 vakade jag och var pigg.. Lyckades somna om igen iaf, men sen vaknade jag 08:16 av att telefonen ringde, men eftersom jag bor i källare och följaktligen inte kan prata i mobil här lät jag den vara och gick sedan upp på övervåningen för att lyssna på meddelandet. Det enda som skulle få mig ur sängen där här förmiddagen var min tid på sjukhuset kl 10, men den var nu "tyvärr inställd". Så jag gick och la mig igen och vaknade några minuter efter 12. Jag måste åka hemifrån 11:49 för att komma i lagom tid till skolan.

Jag kom iväg ändå, och fick gå en bit, men till slut var jag framme i skolan och kunde äta min lunch. Jag tänker inte ens kommentera den. Filip äcklade sig, åt massa konstigt och spydde. Otrevligt.

Efter lunchen gick jag och Maliyneh i min klass ner till Erika och chillade gittet. Eller ja, vi jobbade lite med hemlisar. Sedan städade vi i fiket för det luktade kompost. Och just det.. vi slängde ut all den ruttna frukten som låg där..
Det blev jättefint hur som helst och det ska bli kul att stå där hela dagen i morgon! Vi ska nämligen ha välgörenhetsdag. Det blir skitcool. Ska försöka ta några bilder som jag kan lägga upp här sen.

På bussen hem från skolan var det en tant med rullator som blev skitsur på busschauffören när han sa att hon inte fick åka med eftersom det redan var tre barnvagnar i bussen. Hon var sjukt otrevlig och fick med sig alla andra passagerare mot chauffören, så han gav upp. Hon skulle försöka vika ihop sin jävla rullator och trycka in den mellan de där platserna där fyra säten är mitt emot varandra. Och där satt jag med en massa kassar och väskor. Jag gav henne en arg blick och då sa hon "Jag är handikappad, se inte så ledsen ut". Aaarhg..

När jag kom hem bakade jag först äppelkaka och sedan chocolate chip cookies och sen en chokladtårta. Det var riktigt skönt att ha paj i kylen som jag gjorde igår, så att jag inte behövde tänka på att laga mat mitt i allt. Bakverken blev lyckade iaf, så jag hoppas att försäljningen går bra i morgon.

Har till och med städat mitt rum nu och ska strax lägga mig och sova igen. Ska bli skönt även om ryggen hatar det. Mitt enda dilemma just nu är vad jag ska ha på mig i morgon. Men vafan. Det löser sig, precis som allt annat. Bara det att jag gärna vill se representabel ut när jag inte kan gömma mig med mjukisbyxor i klassrummet i morgon.

Jag ska sluta ordbajsa nu.
God natt.

Den stora återställningen av ordningen

Publicerad 2009-12-08 00:11:13 i Allmänt,

I lördags kom jag hem från Karlshamn. Det har varit jätteroligt att vara borta och jag är väldigt många upplevelser rikare. Dock var jag förkyld när jag kom hem och hade bara sandpapper att snyta mig med så nu är min näsa helt förstörd. Om du läser det här och vet med dig att du kommer träffa mig inom de närmaste dagarna så kan jag tipsa om att inte kolla för noga på näsan med andra ord.

Det var helt otroligt skönt att komma hem till mamma och pappa och Mira och Nicken. Har saknat dem väldigt mycket (mina andra syskon också såklart, men de bor ju inte hemma). Och hjälp vad skönt det var att sova i min egen säng. För att vara från stenåldern är den rätt bekväm. Eller ja. Jämfört med fyra veckor i soffa är det mesta bekvämt. Utom sängen här i Uddevalla. Känner mig dum när jag skriver om det, för min hyresvärd läser här, men vad ska man göra liksom. Sängen är som den är och det är inte mycket att göra åt det. Jag kan bara gnälla och hoppas att jag tröttnar så pass mycket på det att jag somnar till slut.

Så igår var jag och mamma på symöte med julbord hos mormor (morfar var hemma såklart, men han får inte vara med på symöte. Hans hand är nästan som innan han skadade sig nu förresten och han kan till och med vinka). Det var väldigt trevligt, men jösses vad mätt jag blev. Fick stickat rätt mycket i alla fall och det var ju bra. Har beställt en massa mer garn nu från Göteborg. Fancypants.

Efter mötet handlade vi mat åt mig eftersom mina hyllor i kylskåpet i Uddevalla var helt tomma. Vi tog bara en sån där korg, och det blev jättetungt, men skönt att handla med mamma så behöver man inte tänka så mycket. Ehe..

Idag var det alltså första dagen i skolan på 4 veckor. Kändes väldigt bra att vara tillbaka, förutom att jag var trött som en koala och knappt fick något gjort. Men vi hade roligt vi vårt bord, även om vi var både högljudda och ibland olämpliga.

Det var kul med all respons på bloggen också. Många frågade om saker jag skrivit när jag varit borta och några kommenterade bilder och filmer.

En annan sak som var ovant när jag kom hem var att göra gröt till mig själv på morgonen. När jag var i Karlshamn gjorde Martin den åt mig varje morgon. Jag har åtminstone lärt mig att äta gröten med russin istället för äpplemos och det är ju alltid något.

Efter skolan idag gjorde jag lussekatter utan saffran för jag hatar saffran. Har du problem med det så vill jag bara meddela att jag inte bryr mig. När jag bakar gör jag som jag vill.

Nu har det blivit ny dag, så allt detta får ju ses som någon slags förskjutning. Hm..

Hoppas att Sandra kommer och hälsar på på torsdag. Har så mycketa att ta igen med henne.

Där fick du lite mer detaljer, Omar. Bättre?

Godnatt

Sista dagen i Karlshamn och HD-vlogg

Publicerad 2009-12-05 11:02:03 i Allmänt,

Igår började det svida lite i halsen. Kul, tänkte jag, världens förkylning på gång alltså..
Och mycket riktigt; idag vaknade jag efter feberdrömmar med hjärnan på väg ut genom bihålorna. Helt underbart.

I natt var åtminstone sista natten i bäddsoffa på väldigt länge (förhoppningsvis), för idag ska jag åka hem. Har packat ner det mesta nu. Det vill säga det som fick plats i väskorna. Resterande prylar ligger här bredvid och skäms.

Det ska bli skönt att komma hem. Jag tror inte att jag någonsin varit borta från hela min familj så länge. Visst träffade jag min syster i Stockholm för några veckor sedan och det var väldigt trevligt, men den där hemmakänslan saknar jag något helt enormt.

Har köpt de flesta julklapparna här i Karlshamn och det är väl mest därför det är så trångt i väskorna nu, men det är skönt att ha det gjort.

På måndag börjar skolan igen, det blir en lång, men bra vecka tror jag. Förhoppningsvis får jag träffa Sandra också, det var sjukt längesen.

Eftersom Karlhshamn inte är speciellt spännande så har mina videobloggar fått lida, men jag har fått till några åtminstone. Här kommer en, den är ganska lång, men den är ju i HD, så.. Ja..



Hypokondriker och tv-serier

Publicerad 2009-12-02 10:13:56 i Allmänt,

I går vaknade jag med stickningar på vänster sida av halsen. Skitobehagligt var det, och jag kunde knappt röra mig utan att det kändes som att någon gjorde "tusen nålar" på min hals. Så jag typ var på praktiken till lunch, sen gick jag hem och sov lite och sen gick vi ut och käkade pizza på kvällen.

Idag när jag vaknade var stickningarna borta, men jag mådde verkligen jättekonstigt. Jag kan inte förklara det bättre än så, men jag stannade hemma iaf och har bara legat och kollat på serier hela dagen. Eller en serie har jag kollat på. Hung heter den. Inte i närheten av Dexter eller Scrubs, men ganska rolig.

Nu har jag precis ätit paj och har ont i magen. Den var jättegod, men lite stark tror jag så magen är lite tjurig på mig. Den hade hellre ätit yoghurt tror jag.

Jaja.. Jag har inget mer vettigt att berätta nu.

Om

Min profilbild

Hanna

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela