Hanna - Nittonhundranittio

det som är jag

Fest, magkatarr, kalas och hemmabio

Publicerad 2009-10-30 22:30:18 i Allmänt,

Strax före tre igår cyklade jag till bussen på cykeln jag fick av morfar när jag var 10. Den var för liten, men jag kom fram i tid ändå.

I Trollhättan träffade jag Carro och vi drog hem till henne och kollade lite youtube och käkade pasta och korv, sedan skulle vi sminka oss och så och det var roligt. Men så plötsligt var klockan kvart i nio och vi hade tänkt vara på Lipz före 21:30 för att komma in gratis, men det gick som det gick och vi kom dit typ tjugo i elva. Ja jag vet att jag blandar siffror och bokstäver, förlåt. Iaf så var det jättelång kö, men vi kom in till slut.

Sen var det fest för hela slanten. Fasen vad roligt vi hade. Det är inget som lämpar sig för den här bloggen dock, men kul var det!
Carro ville ta med sig bartendern hem, men det fick hon inte sa han. Taskigt tycker jag. Men jaja.
Fick oväntad skjuts hem sedan också, det var kul.

Dock åt jag inte ordentligt när jag kom hem så jag mådde sjukt illa. Jag brukar inte alls bli bakis eller så. Istället brukar jag vakna sjukt tidigt dagen efter och vara superpigg, men om jag inte äter får jag magkatarr och det var det som hände nu. Och då kan jag inte äta något alls.
Så det var bara att gå och lägga sig igen så snart jag vaknat och sen sov jag till halv sex nu ikväll.

Då kom pappa och sa att vi skulle åka på kalas, så jag fick gå upp och klä på mig och hoppas på att det skulle bli god mat som var snäll mot min mage.

Min kusin hade gjort middag bestående av nån gullig sallad till förrätt, tofugryta med ris till varmrätt (det var spännande, jag har aldrig ätit tofu förut) och så typ ugnsgratinerade frukter (heter det så fastän det inte är ost med i bilden?) med vit choklad och glass. Mmmm!

Efter maten spelade vi Rock Band på deras nya hemmabiosystem. Jag vill bo där nu.
Fick se Dexter-introt i HD på duk också. Det är alltid lika härligt. Och vad fin den nya PS3:an är. Gillar det där matta materialet mer än pianolacken som är på det andra.

Dagens roligaste kommentar levererades av min yngsta kusin och följer här:

"Det finns skillnader på folk från Brålanda, och folk från Sundals Ryr, som till exempel utseendet."

Nu ska jag titta lite på House och kanske Six feet under och sedan sova. Kanske åka till kusinerna i morgon igen och kolla Dexter ordentligt.

Bildbomb

Publicerad 2009-10-29 10:37:17 i Allmänt,

Här kommer lite bilder. Dels från Nyhetsmorgon och dels bild på allt jag införskaffade igår.



Kontrollrummet



Studion



Studion igen. Jag vill lära mig att köra kran!



Och alla prylarna.

Beslutsångest och hunger

Publicerad 2009-10-28 11:18:59 i Allmänt,

Jag ska när som helst nu gå och duscha. Sedan är det tänkt att jag ska åka till Vänersborg och Överby.
Det är här det blir krånligt, för en kompis ville följa med och det vore skitkul verkligen, men det går ju inte om jag ska åka på Yogan sen, och ärligt talat så känner jag inte jättemycket för att gå på den, men jag borde. Men det var längesedan jag träffade den här kompisen, så jag kan inte bestämma mig.

Det är något nytt det här att jag inte kan ta beslut själv. Känner mig osäker och förvirrad och är väl antagligen rädd att göra fel också. Något jag definitivt måste jobba på.

Jaja. Duscha först, äta och sedan se vad som händer. Hoppas på att det löser sig av sig självt.

Nackdelen med att sova såhär länge är att jag blir sjuuukt hungrig, men jag har bara mig själv att skylla.

Ja just det.. Det är 122 dagar till min 20-årsdag. Woho!

Nyhetsmorgon, möte, latexfärg och tågresa

Publicerad 2009-10-26 17:29:16 i Allmänt,

Kvart över tre imorse började Viktors mobil surra som fan. Jag började panikleta efter mikron eftersom jag inte vaknar ordentligt utan min morgongröt. Hittade den tillslut, men vågade inte lita på några eluttag utan att först fråga om det skulle fungera. Kul om det går en säkring halv fyra på morgonen liksom. Men Viktor duschade så jag sprang runt lite och fixade.

Vi kom iväg i tid, precis som planerat och kom fram när vi skulle. Till TV4-huset alltså. Där var det bara att kasta sig över frukosten, trots att man var mätt. All engergi som gick att få var välbehövlig.

Det var spännande att vara med under sändning, även om jag bara tittade på. Blir bara mer och mer säker på att det är sådant jag vill jobba med på riktigt sedan. Det är en skön känsla. I slutet av programet fick jag vara med lite i bild. Eller rättare sagt, min högerhand fick. Den tog en bit rulltårta från ett fat. SPÄNNANDE!

Direkt efter Nyhetsmorgon körde Viktor mig till Odenplan där jag fick vänta lite på Love som hade missat bussen (den hade åkt tre minuter för tidigt), och så gick vi till Waynes på Odengatan.
Vi skulle ha möte med två personer ur DreamHack ABs ledning (jag skriver ut AB bara för att det ser så fult ut när man skriver Dreamhacks) om en incident i somras. Jag kan inte komma ihåg när jag senast var så nervös. Bara tanken på hur jag kände mig gör att magen skriker åt mig.

Suck.. Nu hatar SJs internet mig. Hade skrivit en massa smarta saker men så försvann det plöstligt. Skit..

Vet inte om jag vågar börja om, men jag får väl copypasta ibland..

I alla fall.. Vi gick mot Waynes och när det var 50 meter kvar ville inte mina ben gå längre. Men Love knuffade på och så kom vi fram till slut. Och tur var väl det för mötet var lyckat och även om det ska mycket till innan jag sätter min fot på DH igen kanske det kan komma något gott ur detta trots allt.

Efter mötet drog jag och Love hem till Viktor och kollade på när han målade i sin gamla lägenhet med vit latexfärg. Det var spännande och det kom färg lite här och där som jag fick torka upp. Sedan hatade Viktor Östersjön och hällde ut alla sina gamla rengöringsmedel i diskhon. Det bubblade roligt.

När vi nästan var klara med städningen i den gamla lägenheten gick vi till ICA för att köpa plastkassar att packa ner skräp och annat viktigt i. DET VAR DÅ DET HÄNDE!!!




Jag menar... Herregud! Lena-Karin kommer kalla mig kapitalist, men jävlar vad gott det är med Vanilla Coke. Cherry har jag aldrig smakat, men var tvungen att testa när det fanns liksom. Jag återkommer med omdöme om de båda produkterna vid ett senare tillfälle.

Nu ska jag kolla på Six feet under och njuta av min förstaklassresa hem till Vänersborg. Jag bor alltså inte där, men när jag har varit i Stockholm räknar jag Vänersborg som hemma.

Handen - Sthlm - Kallhäll - Södermalm - Bromma

Publicerad 2009-10-25 21:32:47 i Allmänt,

Idag vaknade jag strax efter 11. Trodde jag. Tills jag slog upp datorn och upptäckte att min telefon inte hade ställt om sig till originaltid. JAG SAKNAR MIN IPHONE!

Gick upp efter ett tag och gjorde frukost, drack upp det sista av Esbjörns laktosfria mjölk, duschade osv. Och sedan stryde jag stegen mot T-banan.

Henrik och Martin skulle möta mig vid Handen, och när de väl kom så skulle vi åka direkt in till stan. 40 minuters resa för att alltså vända och åka tillbaka. Fick träffa Martins katter och så åkte vi till mAx.
Måste säga att jag blev högst besviken på servicen där, men gott var det.

Efter mAx åkte vi hem till Henrik och kollade på Dexter och Henrik och Viktor 2 (han får heta så, eftersom det kommer en till Viktor senare) spelade Warcraft. Jag fick mig VÄLDIGT många härliga skratt i deras sällskap. Sådär så att jag fick lite ont i magen. Det var härligt.

Åkte hem sedan till Love och fick lite mat, blev hämtad av Viktor 1 och så åkte vi till Bromma där han bor.
Nu håller han på och tvättar sina kläder i en hink för han har ingen nyckel till tvättstugan. Hihi.. Det tycker jag är roligt.

I morgon ska vi till Nyhetsmorgon. Och sedan ska jag och Love på möte med några ur DreamHack ABs ledning. Det senare är inget jag ser fram emot direkt, men det är nog ganska snabbt avklarat får vi hoppas.

Nu är jag trött som den lilla lilla grisen och grannarna låter konstigt.

Peace out.

Körslaget och utgång på Söder

Publicerad 2009-10-25 02:41:50 i Allmänt,

Nu har jag varit på krogen. Det var roligt.

Först var vi på Pet Sounds bar i fem minuter, jag hann svepa en cider på midre än två minuter och sedan gick vi till gaybaren Mumma. Då kom jag på att jag inte hade ätit sedan klockan 14, så vi gick till 7/11 och köpte nån pasta med gorgonzola och skinka, det var halvgott. Henrik smugglade in en brownie in på baren när vi gick tillbaks dit.

Efter att vi varit på Mumma en stund gick vi till Slussen och tog tunnelbanan hem igen.

Tidigare under dagen var jag och hälsade på Viktor på Körslaget. Det var spännande och jag tog en del bilder. Jag ska visa dem här sedan om Love bara kan hämta min kamera, för nu är jag verkligen för trött för att röra mig.

Vet inte riktigt vad jag har skrivit nu och orkar inte läsa, men det blir säkert bra. Jag är ju inte helt tappad bakom cidervagnen.

Här följer bilder från Körslaget:



Team Ola från Lund



Körledarna och Gry



Amy och Jönköpingskören



Kraaaaaan!

Tågresa och regnigt Stockholm

Publicerad 2009-10-24 01:06:14 i Allmänt,

Den första tågresan gick bra. I Göteborg styrde jag stegen direkt mot Subway. Beställde min vanliga macka, men blev sjukt besviken när de snålade med både det ena och det andra. Och dessutom försökte dom grilla den. De var verkligen ointresserade av sina kunder och stressade som fan. Otrevligt var det.
Sista gången jag går till Subway på Göteborg C.

20 minuter före mitt tåg skulle avgå rullade x2000 mot Stockholm ut från plattformen bredvid. Kastade en längtansfull blick och gick moloket på mitt InterCitytåg. Såhär i efterhand känner jag att jag borde tagit en promenad eller så på tåget, och inte suttit stilla i fem timmar.

Datorns batteri räckte i 50 minuter och iPoden 3 timmar. Boken tröttnade jag på och mitt broderi kändes monotont. Mobilen hade ingen täckning, så jag kände mig sjukt isolerad under det mesta av resan.

Det bästa var dock att tåget blev 35 minuter försenat på grund utav "lövhalka".. Alltså.. Man undrar ju vart fan alla löv kommer ifrån. Varje höst. År efter år..

Love kom och mötte mig i alla fall och det var skönt. Vart himla trött efter en lång dag. Och det är riktigt skönt att vara i Stockholm. Till och med duggregnet är mysigt.
Nu sitter jag i Love och Esbjörns soffa och chillar gittet. Det är mysigt, men min rygg skriker.

Har inget mer att gnälla om, så det får vara bra så.

15:01

Publicerad 2009-10-23 15:06:35 i Allmänt,

Nu, när jag börjar skriva är det 48 minuter kvar tills bussen går. Egentligen borde jag kanske ta den som går om 18 minuter..

Har stresspackat nu och det som händer då är att jag får med mig en massa skit som jag inte behöver, samtidigt som jag glömmer en massa viktiga grejer. Bara nu när jag skriver kommer jag på fyra-fem saker som redan borde ligga i väskan. Men jag är för lat för att hämta dem. Det får väl bli som vanligt; att jag tar fram en ny väska och packar ner allt överblivet skit.

Gick till skolan förut, tänkte säga hejdå inför lovet och käka lunch och lite så.
Jag fick någon lax med god sås och räkor, eftersom det var kyckling. Men redan efter fyra tuggor bet jag till på något hårt.
Det är få saker som får mig att verkligen  att tappa matlusten. En sådan sak är när jag får ben i min fisk. Så jävla obehagligt är det. Så jag blev inte mätt direkt. Men i Göteborg tänker jag äta på Subway. Mmmmmmmmm. Mums!

Mot Stockholm snart alltså. Love ska hämta mig och så ska jag få sova hos dem inatt. I morgon pratade Viktor på att jag skulle åka med honom till Frihamnen. Vi får väl se vad som händer där. Jag tar med kameran!

Nu orkar jag inte skriva något mera.

Trevlig resa till mig.

Bananer, mässa och godis

Publicerad 2009-10-22 20:10:52 i Allmänt,

Trots att jag hade sovmorgon idag snoozade jag alldeles för många gånger. Det börjar bli en vana. En dålig sådan antar jag, eftersom jag alltid måste stressa eller hoppa över något i min morgonrutin.

Tittade på klockan när jag höll på att sminka mig och såg att det var fyra minuter kvar tills bussen gick, så jag ryckte tag i två banander, jackan, skorna och sprang.
Fick till och med stå och vänta på bussen någon minut. När den kom var det världens gladaste busschaufför som körde, så jag blev på gott humör.

Kom iväg till Trollhättan efter att jag lagt en hemlis på brevlådan. Eller egentligen i brevlådan..

Så var det alltså dags för gymnasiemässa. Det var mycket folk i perioder, men det var riktigt roligt faktiskt.
Ville inte åka hem trots att jag varit där jättelänge, men sedan fick jag skjuts av Jennie heeela vägen hem till dörren. Det var grejer det.

Dagens trevligaste var nog att Carro kom till mässan och hälsade på mig. Fasen vad mycket vi kan prata när vi har kommit igång. Satt i en och en halv timme och verkligen bara pratade. Haha.. Älskar våra konversationer, men blir alltid lite orolig att folk ska tjuvlyssna.

När jag kommit hem (halv sju ungefär) åkte jag med min hyresvärd till Willys. Jag hade 50 kr att handla för och hade en liten nota, men jag fick stryka några grejer när jag kom på att godiset är superbilligt denna veckan.
Jag intalade mig själv att jag behöver det för morgondagens tågresa.

I morgon har jag egenträning på morgonen, tänkte köra intervallträning till skolan. Lämna busskortet och bara hänga lite. Jag trivs så bra där att jag nästan aldrig vill vara hemma.
Sedan någon gång efter fyra ska jag ta tåget till Göteborg, äta på Subway och sedan går tåget till Stockholm.
Det ska bli kul.

Nu känner jag att det håller på att bli för långt, så jag avbryter här. Kanske måste skriva lite till senare dock. Hm..

Jaja.. Maten kallnar.

Rundvandring

Publicerad 2009-10-21 22:13:05 i Allmänt,

Min hyresvärd fick något slags ryck och började storstäda efter jobbet.
Jag fick ångest såklart och blev tvungen att städa jag med. Alltså hon tvingade mig inte, utan jag gjorde det "självmant".

Eftersom jag ska åka bort på fredag och vara borta en och en halv vecka ungefär, så skulle det alltså städas upp så att annat folk kan sova här när jag är bortrest.

Åt en jättekaka förut och såg Arga snickaren på tv. Nu har jag inget att göra, så jag har gjort iordning en liten rundvisning i mitt rum. För den som är intresserad. Den som inte är det kan blunda eller titta bort. Hålla handen för ögonen kan funka också, men det brukar man känna själv vad som är bäst.



Rummet från trappan.



Rummet från "sminkbordet" och spegeln.



Rummet från sängen. Detta är alltså vad jag ser varje morgon när jag vaknar. Fast i ett annat ljus då förstås. Jag sover med ljuset släckt oftast. Och den ena datorn har jag vid sängen.



Underhållning. Jag får åtminstone motion när jag byter dator.

Detta är alltså mitt rum när det är nystädat. Kanske svårt att förså utan en "FÖRE"-bild, men jag kan säga att det är VÄLDIGT mycket luft överallt nu jämfört med för någon timma sedan.

Sovmorgon i morgon. En timme åtminstone, men det är inte illa.
Mässa i Trollhättan hela dagen som sagt. Förhoppningsvis kommer Carro förbi senare på dagen/kvällen så hon får se vad jag har pratat om.

Förresten.. Hittade en öppnad Japp som har legat i en väska ganska länge. Är den ok att äta? Någon som vet? Hur länge håller sig öppnad choklad?

Kakor och reklamfilm

Publicerad 2009-10-21 17:35:25 i Allmänt,



Idag sov jag till tio. Duschade, åt fyra kakor och åkte till skolan.
Åt lunch, bjöd på kakor och började redigera film.
Här ovan kan man se resultatet.

Filmen ska användas på Gymnasiemässan i Trollhättan i morgon, där jag också ska tillbringa min dag. Dock får vi inte prata om IT Mediaprogramet, så jag vet inte riktigt vad jag ska säga till folk. Har du vägarna förbi så hälsa på mig på/i Älvhögsborg.

Nu sitter jag hemma och har ont i huvudet och vill inte åka på yoga. Så jag tänker inte göra det. Skönt. Då behöver jag inte ha ångest över det mer. Aaah.
Istället tänker jag vara hemma och äta kakor och titta på tv. Kanske boka några tågbiljetter också. Men jag vet inte riktigt vart jag ska åka. Förslag?

Kakor, serier och resfeber

Publicerad 2009-10-20 21:13:15 i Allmänt,

"Inbilla dig inte att det är roligt att leva"
Det stod i en bok jag läser om en kvinna som levt större delen av sitt liv som heroinmissbrukare.
Bra bok, men lite obehaglig.

När jag kom hem idag kröp jag ner i soffan med min värmedyna och Six Feet Under. Underbar serie! Sedan gjorde jag snabbmakaroner och värmde köttbullar. Det var inte så gott, men mat är mat och ska ätas.

Fick en beställning på kakor, så jag gjorde två olika sorter, ifall de första inte skulle bli bra. Båda sorterna blev bra, så nu ska jag äta upp hälften. Eller sitta här och göra inget. Jag har inte riktigt bestämt mig.

I skolan grejade vi i Illustrator på förmiddagen, det var svårt men det är väl bra att kunna antar jag.
På eftermiddagen sprang jag runt och letade efter folk som ville vara med i reklamfilmen jag gör som ska vara klar på torsdag. Hittade några, men får fortsätta leta i morgon. Fattas florister, IT Media och Idrottare, men får jag dem så är det kirrat.

På fredag ska jag till Stockholm. Det ska bli skönt att komma dit, men nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra längre. Ska träffa Henrik på söndag och ha ångestmöte på måndag.

Nu ska jag titta på House. Om någon har förslag på vad jag kan göra i Sthlm, let me know!


Glad måndag

Publicerad 2009-10-19 20:02:36 i Allmänt,

Det har varit en helvetesdag. Men istället för att älta det tänker jag skriva om de få saker som lyst upp lite.

När jag kom till skolan möttes jag av rektorn som berömde mig och sa att filmen jag gjorde om Ehsan förra veckan var jättebra och la direkt en beställning på en reklamfilm för skolan till mässan på torsdag.

Skolmaten smakade bra.

Flera lärare noterade att jag var på dåligt humör och hälsade vänligt på mig. För att inte nämna Mr Lärare himself; Ehsan, som såg ut som solen och var redigt glad över filmens genomslag.

Efter skolan var jag med Omar och Filip och fikade hos Lotta. Alla tre fick mig på bra humör!

Har haft den obligatoriska genomgången av livet med världens bästa hyresvärd, och det lättar alltid på tyngden på axlarna.

Nu ska vi titta på Livet i Fagervik. Världens mysigaste serie.

Spilld mjölk

Publicerad 2009-10-19 12:45:00 i Allmänt,

För en stund sedan ringde Dreamhack ABs VD till mig.
Det rev upp en hel del känslor kan man säga. Känslor som jag arbetat hårt för att trycka undan.
Jag tror dock att jag gick med på att åtminstone överväga någon slags konfrontation, fast det ska inte vara en konfrontation, utan mer som bara ett möte för att få ett mer värdigt avslut. Tror jag.

Jag hade verkligen behövt prata med någon från DH, som känner mig och som vet vad det här handlar om.
Här i skolan är det ju ingen som fattar varför jag är på dåligt humör och det är så mycket jag hade behövt diskutera känns det som.

Men lärarna är snälla och frågar hur det är med mig. Det är fint.

Sparkade ut två glas mjölk förut, som Filip hade ställt under bordet, där mina fötter var. Det kommer lukta skit i korridoren om ett tag. Härligt. Lunchen var god dock. Det är ju alltid något.

Och just det. Haha.. Pappa körde mig till bussen i traktorn förut. Det var spännande.

08:28

Publicerad 2009-10-19 08:28:35 i Allmänt,

Eftersom jag inte ville gå upp idag försov jag mig ganska ordentligt. Eller ja, lite åtminstone. Men när man är mitt ute i ingenting blir lite ganska mycket eftersom det tar minst en och en halv timme att åka till skolan härifrån.
Så nu väntar jag på bussen som går halv tio och är framme fem i elva. Första lektionen slutar tolv, så jag lär inte hinna med så mycket. Det är synd, för måndagar är en av de roligaste dagarna.

Söndagsångest

Publicerad 2009-10-18 22:48:29 i Allmänt,

Kanske ska börja med att varna för att det kan bli lite ärligt och öppet såhär på söndagskvällen.
Sitter vid köksbordet nu och lyssnar på Mammas nya kille.
Mamma och pappa har gått och lagt sig och jag vet inte hur jag ska komma till skolan i morgon. Visst kan jag åka buss, men jag har inga kläder här hemhemma och de jag har på mig nu är skitiga och luktar äckel. Hela jag luktar äckel. Underbart.
Gjorde ett livräddningsförsök på telefonen förut. Satt i en timma och skar bort glas. Skar mig flera gånger, och det känns som att jag har små flisor under huden på alla fingrar. När jag var färdig såg den ut som skit och fungerade inte alls.
Martin har hjälpt mig att kopiera in allt från telefonen till datorn. SMS och kalender och alla kontakter. Det är ju alltid något. Och pappa vill låna mig pengar så att jag kan ersätta Johan för den spillda mjölken så att säga.
Minst av allt vill jag till skolan i morgon. Orkar inte vara där och låtsas vara glad och oberörd.
Vi får väl se hur det går.
Natt

Grå söndag

Publicerad 2009-10-18 11:13:05 i Allmänt,

Idag vaknade jag av att mamma väckte mig mitt i en mardröm. Det var Robin Hoods föräldrar som försökte döda honom, och jag hade redan sett slutet, så jag visste hur det skulle gå. Skitskumt och läskigt.

Nu har vi ätit lyxfrukost (havregrynsgröt med drottningsylt) och druckit varm choklad.
Det är tänkt att vi ska åka hem innan tolv, men pappa har åkt iväg med bilen och har lämnat mobilen här så vi får väl se vad som händer.

Sen gick ju min telefon sönder igår och precis när jag skulle somna kom jag på att jag har min kalender där i och alla mina tågbiljetter.. Men Anders tror att den kommer funka igen om man gör färdigt och byter ut glaset, även om LCD:n fortfarande kommer vara sprucken.. Vi får se vad jag lyckas åstadkomma när jag kommer hem.

Hittills är det alltså en ganska grå och trist dag och ingen är riktigt på humör för någonting alls.

Jag har plockat ihop några filmer som jag ska låna hem och fått dem godkända av Martin via SMS, så nu kan jag låta mina Scrubs ligga till sig lite, så att jag kanske hinner glömma av åtminstone några av dem, och istället ägna mig och filmerna.

Fick se en bild på Carolin och Marcus lilla bebis precis. Jisses vilken fin liten skapelse!

Roger över och ut.

Trasig iPhone = Trasig Hanna (Känsliga läsare varnas!)

Publicerad 2009-10-17 23:32:36 i Allmänt,

För drygt en vecka sedan tappade jag min iPhone (som egentligen inte är min, utan Johans som jag har fått låna) så att glaset sprack. Jag köpte ett nytt glas och kollade hundra filmer på youtube där folk bytte glaset och allt möjligt annat.

Så ikväll satte vi igång och pilla. Saken är den att i iPhone 2G som jag har är glas, digitizer och LCD limmade ihop med varandra, så man måste pilla isär dem jätteförsiktigt. Det gjorde dock inte vi, så nu kan jag inte låsa upp den och följaktligen varken låsa upp mitt SIM-kort eller göra något annat överhuvudtaget för den delen.



Min stackars älskade telefon. Förlåt mig Johan, du får riva sönder mina gardiner om du vill.

Malmö

Publicerad 2009-10-17 23:00:36 i Allmänt,

I natt vaknade jag flera gånger av att min rygg värkte som bara fan. Jag vred lite på mig och tänkte "jag kan sova bort det onda, om jag ligger så här så blir det nog bättre". Klockan 07.10 fick jag nog och flyttade lakan, täcke och kuddar till vardagsrummet där det fanns en annan madrass.

När jag väl hade somnat så drömde jag bland annat att storebror sprang omkring nyduschad i kalsonger och med en diskhandduk runt midjan. Eller egentligen bara över magen. Jag drömmer tydligen mycket när jag har somnat om.


Såhär ser jag ut när jag bloggar

När vi hade ätit frukost och retat upp pappa genom att bli sena till bilen som skulle flyttas för att inte lappas begav vi oss in till stan och tog en sväng på Claes Ohlson bland annat. Mamma köpte en ficklampa som hon tycker jag ska ha när jag broderar, eftersom det inte finns så många arbetslampor i läghenheten här.

Efter Classe åkte vi till Tekniska muséet och Malmöhus. Det enda som var nytt egentligen sedan jag var där förra sommaren var den automatiska orkestern. Det var fem dockor med instrument som började röra sig och låta då och då.


Dockorna på muséet.

Jag fick förresten låna hem ett objektiv från skolan. Hade tänkt ta ett som släpper in lite mer ljus än mitt standardobjektiv, eftersom jag hade tänkt fota mycket innomhus. Men så fick jag med mig det fetaste teleobjektivet istället, bara för att jag inte tänkte mig för. Det är helt värdelöst att fota med det inomhus.
Precis nu står mamma och frågar varför hon inte ser något i displayen när hon ska fota. Nu blixtrar hon på mig och pappa.
Och nu ska vi äta te och smörgås.


Den obligatoriska Malmöbilden.

Just det. Har varit och hälsat på hemma hos Filip också. Han hade sitt kök i vardagsrummet.
Vi pratade om youtube och om serier och lite om allt möjligt annat och sedan åkte vi till Subway och åt mat.

Redigering, bilresa, broderi och Malmö

Publicerad 2009-10-16 20:18:05 i Allmänt,

Först snoozade jag tre gånger för mycket, så jag hann inte duscha. Ingen fara tänkte jag, men sen fick jag se min spegelbild. Håret stod åt alla håll och kanter. Och inte på ett bra sätt.
Men till skolan ska man ju, med eller utan ordnad frisyr, så det var bara att slänga ner morotskakan i fickan, kasta sig ut i snöblasket och springa till bussen.

Väl i skolan märkte jag att jag glömt att lägga över mappen med idrottsfilerna när datorn blev ominstallerad igår, så jag fick lite panik, eftersom ingen utom IT-teknikern på skolan kan komma in i rummet där filerna fanns och han var inte ens i Uddevalla. Det var alltså inte mycket att gnälla över; bara att svälja och göra det bästa av situationen, och det gick bra.

Så snart lektionen var slut och jag hade ätit upp min lunch fortsatte jag redigera Ehsans film, och en timma senare var den klar. Är riktigt nöjd med resultatet faktiskt.

Precis när jag lassat upp filmen på youtube fick jag springa ut till bilen, där mamma och pappa väntade på mig. Här började alltså vår resa till Malmö.

Hela vägen från göteborg satt jag med mitt broderi, så jag missade all den vackra naturen som mamma och pappa berättar om för storebror nu.

Jag gillar verkligen Malmö. De som har känt mig länge nog vet hur svag jag är för skånska, så jag längtar till i morgon då vi ska ut och beblanda oss med skåningarna!

Först ska jag hälsa på Filip, och se hur det går med hans kök, sedan vet ingen vad som händer. Den här resan är inte speciellt välplanerad. Vi vet till exempel inte vart någonstans vi ska sova inatt. Men det ger sig väl.

Nu ska jag återgå till att socialisera med min familj, åtminstone de tre sjättedelar av den som är här (och jag själv då såklart, jag är osäker på hur jag ska räkna mig själv).

Godkväll

Dagens bild

Publicerad 2009-10-15 23:42:15 i Allmänt,



Jag gick lös med smink och hårspray och tog lite självporträtt. Tror inte att några grannar såg mig på altanen, men man vet aldrig. Hoppas kan man ju. Att ingen såg mig alltså.

Nu ska jag sova och i morgon ska jag åka med mamma och pappa till Malmö efter skolan.

Torsdagskväll

Publicerad 2009-10-15 22:43:51 i Allmänt,

Idag hade jag tänkt baka matbröd efter skolan. Istället blev jag sittande i soffan med datorn i knät.
Men det gör faktiskt inte så mycket, för på drygt tre timmar har jag (med god hjälp) gjord världens sexigaste blogg.

Om

Min profilbild

Hanna

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela